Subsidie voor de zakelijke markt

Laatste nieuwsberichten

Subsidie voor de zakelijke markt

Subsidie zakelijk isoleren.

Ben je in het bezit van een bedrijfspand, dan heb je vaak te maken met hoge energiekosten. Als je deze energiekosten wilt beperken, is een goede isolatie een eerste optie.

Hoe kun je verdienen?

Is een pand slecht geïsoleerd, dan kan warmte op verschillende plaatsen ontsnappen. De meeste energie gaat voornamelijk verloren via de vloer, de muren, het dak en de ramen. Als je het pand wilt laten isoleren, brengt dat meestal flink wat kosten met zich mee. De meeste investeringen leveren echter een dermate grote besparing op dat het zich snel terugverdient. In een bedrijfspand is het rendabel om vloeren, daken of de spouw te isoleren. Tevens is het isoleren van leidingen interessant. Leidingen die niet geïsoleerd zijn, geven warmte af op plaatsen waar het niet nodig is. Isolatie van leidingen levert direct kostenbesparing op. Het aanbrengen van hoogrendementsglas is een goede investering die zich binnen 2 tot 3 jaar terugbetaalt door middel van een lagere energierekening. Nadat je het pand geïsoleerd hebt, blijft de warmte binnen, het energieverbruik daalt drastisch en dat merk je direct aan de energierekening. Ook wordt het werkcomfort vergroot.

Wanneer kun je subsidie krijgen?

Wanneer je investeert in de isolatie van het dak, de vloer, de wanden of het plafond van je bedrijfspand, kun je in aanmerking komen voor subsidie. Een van de voorwaarden is dat de warmteweerstand na isolatie toeneemt met ten minste 1.50 m2 K/W ten opzicht van de vorige situatie. Het maximum bedrag van deze subsidie is €20 euro voor iedere m2 aan oppervlakte die wordt geïsoleerd. Er zijn gemeentes in Nederland die een extra subsidie toekennen aan ondernemers voor het isoleren van hun bedrijfspand. De bedragen van de subsidie en de voorwaarden verschillen per gemeente. Informatie hierover is via internet te vinden op de websites van de gemeentes.

Gepubliceerd door:

Gertjan Prins

Datum publicatie:

17/01/2022

ook benieuwd naar uw mogelijkheden?