Een mooi voorbeeld van een wijkgerichte aanpak in Borne met vloer- en dakisolatie

Laatste nieuwsberichten

Een mooi voorbeeld van een wijkgerichte aanpak in Borne met vloer- en dakisolatie

Vanmorgen reden er zeven vrachtwagens vol met 1295 m2 aan isolatiemateriaal voor daken en vloeren de wijk Letterveld binnen. Vandaag en morgen zal dit worden geplaatst naar aanleiding van de campagne ‘Borne gaat voor Groen’.

Nico Lansink Rotgerink, voorzitter van Stichting Duurzame initiatieven Borne (DiBo) opende deze gebeurtenis. Wethouder Geerdink benadrukte de grootte van deze collectieve inkoopactie en de succesvolle start in Letterveld. ‘Door dit soort campagnes zetten we mooie stappen in de richting van onze klimaatdoelen. Geweldig dat de bewoners dit zo goed hebben opgepakt.’ Thom van de Pasch van Duurzaam Bespaar Plan beaamde dit en gaf aan het mooi te vinden dat hiermee de maandlasten voor energie en het wooncomfort van de mensen wordt verbeterd. ‘De isolatiemaatregelen zijn door de lagere maandlasten voor energie binnen een paar jaar al terugverdiend’, vertelde hij.

Peter Spelt, klimaatburgemeester Borne, was ook aanwezig en ging in gesprek met meneer de Vries die zijn woning liet verduurzamen. ‘Dit zijn mooie aantallen waar de bewoners veel profijt van gaan krijgen’.

De werkzaamheden in de wijk zijn nog niet klaar. Deze maand en volgende maand zullen er ook nog zonnepanelen op daken van huizen worden geplaatst.

Gepubliceerd door:

Team van Profijt Isolatie BV

Datum publicatie:

13/03/2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

ook benieuwd naar uw mogelijkheden?